Autotransporters en oprijwagens


Het vervoer van auto’s gebeurt met een autotransporter. Er zijn oprijwagens in vele soorten voor verschillende toepassingen. De meest gebruikte is de autotransporter voor personenauto’s. Hiermee kunnen tot wel 10 personenauto’s worden vervoerd, afhankelijk van de opbouw en van het type personenauto. Er zijn ook oprijwagens waarop trekkers, bestelauto’s en zelfs hele vrachtwagens vervoerd kunnen worden. Sommige autotransporters hebben een oprijdvoorziening; anderen maken gebruik van een kraan.

Autotransporters of oprijwagens worden vaak ingezet voor het wegslepen van een voertuig als de weg te slepen auto of vrachtauto zelf niet in staat is te rijden, zoals bij pech of schade na een aanrijding. We spreken dan van een bergingsvoertuig. Bergingsauto’s worden ook ingezet als er een afsleepregeling (wegsleepregeling) van kracht is. Voor het vervoer van een of twee personenauto’s wordt ook wel gebruik gemaakt van een BE-oplegger. Het grote voordeel van BE-opleggers is dat de bestuurder genoeg heeft aan een rijbewijs BE.
 
Hulp nodig? Bel me! Skype Bel mij terug


 
Kleyn Vans on Facebook Kleyn Vans on Twitter Kleyn Trucks on Google+ Kleyn Trucks on YouTube Kleyn Trucks on Pinterest Kleyn Vans on LinkedIn