Huifopbouw leasen of kopen


Een huifopbouw is de oudste vorm van een dichte laadbak. Wij hebben altijd diverse merken en afmetingen in commerciele voertuigen met een huifopbouw, van bestelwagens tot vrachtwagens en opleggers. Onze verkopers kunnen u er meer over vertellen.

Wat is een huifopbouw?

De huif is opgebouwd vanaf een vlakke vloer met rondom kleppen van ongeveer 50 cm hoog. Hierboven zit een skelet en daarover een kleed van zeil. Het skelet is opgebouwd uit metalen palen aan de zijkanten, ongeveer om de twee meter. Deze palen worden rongen genoemd. Over de palen heen liggen dragers. Tussen de rongen, over de lengte, zitten houten of aluminium planken, ongeveer 40 cm boven elkaar. Tussen de dragers, over de lengte, liggen aluminium buizen. Om van een zijkant te laden wordt het zeil op het dak getrokken, en het skelet gedemonteerd. Om van de bovenkant te laden, bijvoorbeeld met een kraan, wordt het hele zeil naar voren getrokken tot het op één meter opgevouwen ligt, en het skelet tot zover gedemonteerd. Het demonteren van de huif om van de zijkant te laden duurt ongeveer 45 minuten. Het demonteren van de hele huif duurt ongeveer 90 minuten.

Voorbeelden van bakwagens met huifopbouw zijn de
  • DAF LF 45.180,
  • RENAULT MASCOTT,
  • RENAULT MIDLUM.

Ook MAN, IVECO, MERCEDES-BENZ en SCANIA hebben diverse modellen van dit type.
SCHMITZ is een bekende onder de opleggers met huifopbouw.

 
Hulp nodig? Bel me! Skype Bel mij terug


 
Kleyn Vans on Facebook Kleyn Vans on Twitter Kleyn Trucks on Google+ Kleyn Trucks on YouTube Kleyn Trucks on Pinterest Kleyn Vans on LinkedIn