Kan ik met Financial Lease vervroegd aflossen?


Veel mensen vragen zich af wat de gevolgen zijn als u vroegtijdig een Financial Lease overeenkomst wilt aflossen? Er doen zich onterecht veel verhalen de ronde over enorme bedragen die betaald moeten worden. Bij ons is dat simpel en heel goedkoop. Hoe goedkoop? Dat laten we hieronder zien!

Als u vervroegd wilt aflossen hoeft u ter compensatie maar 10% te betalen van de rente die u voor de rest van het contract anders nog zou betalen. Maar wat betekent dit nu in werkelijkheid? Het onderstaande voorbeeld is berekend op basis van de rentestanden van januari 2012. Dit voorbeeld kan dus licht afwijken wanneer rentestanden iets veranderen.

Een financiële meevaller

Stel: U betaalt over de looptijd van 60 maanden een totaal van € 2300 rente voor een voor een auto met een verkoopwaarde van € 10000. Hiervoor staat een maandbedrag van € 205 per maand. U wilt na 3 jaar (36 maanden) door een meevaller de auto geheel aflossen. Dan is het ook belangrijk om te weten hoeveel compensatie u moet betalen. In dit geval is er van de totaal te betalen rente (€ 2300) nog € 390 over. Over dit bedrag betaalt u 10%, dit komt neer op een totaal compensatievergoeding van maar € 39.

Hoe voordelig is vervroegd aflossen?

Kunt u niet genoeg krijgen van getallen? We kunnen aan de hand van vorig voorbeeld ook uitrekenen hoe voordelig het vervroegd aflossen is en hoeveel geld u dan bespaard.

We rekenen dus nog even verder
U spaart door deze € 39 vergoeding dus 24 termijnen van € 205 uit. Dit komt neer op € 4920 (24x € 205). Door de financiële meevaller die u wilt gebruiken voor het aflossen van de auto betaalt u de dan geldende restwaarde van de auto, wat neerkomt op € 4355. Door vervroegd af te lossen bespaart u dus € 526 (€ 4920 - (€ 39 + € 4355).
Hulp nodig? Bel me! Skype Bel mij terug
Kleyn Vans on Facebook Kleyn Vans on Twitter Kleyn Trucks on Google+ Kleyn Trucks on YouTube Kleyn Trucks on Pinterest Kleyn Vans on LinkedIn